Wie zijn wij

Sinds 11 Oktober 2013 is Cafe Ons Plein aan het Gildenplein nummer 24, te Heemskerk, geopend. Een zeer gezellig bruin Café, waar je je vrienden ontmoet en nieuwe vrienden maakt.

barman_1Na ruim 27 jaar lang leidinggevende posities te hebben bekleed in de mode-retail, durfde eigenaar Marcel Korver het aan een bruine kroeg in een Vinex-wijk te starten.

Na een hevige verbouwing van een kleine 5 weken heeft er een spectaculaire opening plaatsgevonden  op 11 oktober jl. Samen met z’n neef Rob, zorgen zij ervoor dat er van elke dag een echt feestje gemaakt wordt.

Omdat er in de Broekpolder een leuke kroeg miste, is hij in het diepe gesprongen. “Ergens diep in mij heeft een wens gezeten om ooit een eigen kroegie te hebben”, vertelt Korver, “en daar issie dan”.  Hij is er trots op om de allereerste donkerbruine kroeg gestart te hebben in deze wijk.

Dat het een bruine kroeg moest zijn, wist hij al snel. Hij voelde (zelf ook) de behoefte aan een sociale omgeving waar je “je vrienden ontmoet en nieuwe vrienden maakt” en waar je lekker even met mensen uit je eigen buurt kan bijkletsen en dan niet “even over de schutting heen”…. Dat is ook de reden dat de muziek op een “normaal” volume niveau staat, want “het moet niet zo zijn dat je moet schreeuwen om elkaar te verstaan”, legt ie uit.

Bij Café Ons Plein kun je terecht voor een “echte kroeglunch” (verse appeltaartjes, gemaakt door zijn vrouw, broodje bal uit de jus, gemaakt door zijn zus, kroketten met brood, verschillende tosti’s en de inmiddels beroemde uitsmijter, bereid door hem zelf),vanaf half 1 ’s middags. Tevens kun je er elke zondagmiddag terecht voor een heerlijk bakkie gratis soep, met stokbrood en kruidenboter.  En dat terwijl je geniet van elk denkbare wedstrijd die je op onze 55 inch TV kunt volgen.  Champions League en Uefa wedstrijden worden ook steevast vertoond in de kroeg.

johnjamesonOok is het Café uitermate geschikt  voor feestjes en recepties voor zo’n 50 mensen.barman_2

Omdat onze eigenaar zelf in de muziek zit (hij is zanger van de Heemskerkse band Dr Jekyll and Mr Hyde) zal er zeker ook ruimte zijn voor live muziek acts. Er zal binnenkort zelfs een piano staan. Iedereen die daar een mooie riedel op kan spelen mag dat dan doen. Helemaal leuk als er dan bijval komt van een zanger(es) of andere muzikanten. Houd vooral onze site en  facebookpagina in de gaten zodat je helemaal niets mist van de aankomende evenementen.

Je bent van harte welkom bij Café Ons Plein op dinsdag t/m donderdag van 12.30 tot 01.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur en op zondagen tot 21.30 uur.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestShare on Google+